Instruire continuă pentru bisericile partenere

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter

În zilele de 3-5 mai 2018 a avut loc instruirea pentru lucrătorii din centrele de zi din cadrul organizației TPCM. Acestea au fost zile deosebite și speciale atît pentru participanți, cît și pentru întreaga echipă organizatorică.

Instruirile pentru lucrătorii Centrelor de Zi din Republica Moldova se organizează de două ori pe an. Scopul instruirilor este de a crește cunoștințele persoanelor dedicate care doresc să lucreze cu copiii, de a crește performanțele echipelor din cadrul Centrelor de Zi. Marea dorință este de a echipa bisericile partenere cu cele necesare pentru a sluji copiilor și tinerilor din comunitate, de a fi cît mai eficienți și de a fi cît mai echipați cu cunoștințe din domeniile necesare în lucrare: asistența socială, pedagogia, colaborarea cu APL, lucrul în echipă.

Venind din diferite regiuni ale Moldovei, participanții au avut posibilitatea de a fi parte a trei seminare comune: Evaluarea activitătți CdZ din septembrie 2017 – aprilie 2018, Lucrul în echipă, Raportare; și trei seminare cu repartizare pe echipe (în dependență de durata activării centrului de zi): Modelul Centrului de Zi/Problemele și nevoile familiei social-vulnerabile, Tema pe acasă – schimb de experiență/Standarde minime de funcționare a CdZ, Lucrul cu parinții/Drepturile copiilor.

Au fost pregătite multe surprize pentru participanți, printre care se numără: diploma de mulțumire la fiecare biserica pentru parteneriat cu TPCM în lucrarea CdZ, o cană pentru fiecare participant cu logo-ul organizației. În timpul liber participanții au avut parte de odihnă, jocuri și activități sportive.

În cadrul instruirilor oamenii devin mai buni, mai pregătiți pentru a confrunta toate obstacolele cu care se confruntă în creșterea și dezvoltarea Centrelor de Zi. Iar atunci cînd oamenii sunt pregătiți, atunci și lucrarea este mai eficientă.

Leave a Replay