Despre TPCM

Să vedem Gloria lui Dumnezeu peste Moldova prin mobilizare, sprijin, şi echiparea bisericilor să fie sare şi lumină în comunitățile lor şi să câștige copii în situaţii de risc şi tineri pentru Isus Cristos.

Dumnezeu este sursa autorităţii si puterii noastre, o relaţie adânca personală cu El este vitală pentru fiecare individual. Să ascultăm şi să auzim vocea Lui este prioritatea noastră astfel încât să facem pașii care sunt doar după voia Lui, chiar dacă acestea par imposibile.. Obiectivul nostru nu este să facem organizația TPCM să arate bine, dar să zidim Împărăţia lui Dumnezeu. Noi vom fi liderii care vin să slujească, nu să fie slujiți. Dragostea va fi mai evident dacit puterea sau având dreptate. Noi știm că suntem încă departe de perfecțiune, dar suntem în creştere. Noi niciodată nu vom fi mulțumiți să stăm intr-o zona confortabilă şi vom schimba strategia noastră, după cum e necesar, întotdeauna vom lupta pentru scopul nostru. După ce îl ascultăm pe Dumnezeu, vom păşi în credință, chiar înainte ca banii să fie evidenți. Noi vrem să provocam şi să încurajăm personalul în întregul său potențial, să fim siguri că oamenii înțeleg importanta lucrului pe care îl fac. Vom lua măsuri pentru a soluționa (îmbunătăţi) situațiile de conflict. Noi nu ne vom focusa doar pe misiunea TPC, dar de asemenea vom stabili relaţii de colaborare cu alte organizații, ca împreună să putem face lucruri mari. Vom face partenerii noștri să arate bine. Biserica este trupul lui Dumnezeu pe pământ şi centrul planurilor Sale. Deci scopul nostru este să ne asociem şi să echipăm bisericile şi să încurajăm unitatea între toate părţile trupului.

Integritate şi competenţă. Noi doar promitem ceea ce putem face şi facem ceea ce promitem. Credinţa. Noi nu vom sacrifica in mod conștient credința noastră faţă de Dumnezeu pentru a ne atinge scopurile. Disciplina – comportament corect, îmbrăcăminte adecvată, punctualitate, disciplină şi ore clare de lucru. Dedicația se manifestă prin munca grea, ore în afara programului când este necesar, dedicație pentru creștere personală şi dezvoltarea organizației. Profesionalism evident prin calitatea serviciilor prestate, transparenţa activităților, tendința spre perfecționare ţi creștere profesională prin instruiri continui. Lucru în echipă. Noi vrem sa avem o echipă unită, cu relații interpersonale bazate pe prietenie şi colegialitate. Responsabilitatea se manifestă prin faptul că fiecare membru al echipei este responsabil pentru ceea ce face şi ceea ce spune şi înțelege, că sarcinile alocate trebuie îndeplinite eficient şi la timp.

Noi credem că există un singur Dumnezeu, veșnic existent în trei persoane; Tatăl, Fiul si Duhul Sfânt. Noi credem că Biblia este inspirată, că este singurul Cuvânt al lui Dumnezeu fără greşeli şi cu autoritate. Noi credem în divinitatea Domnului nostru Isus Cristos, în nașterea Lui din fecioară, în viața Lui fără de păcat, în minunile Sale, în moartea Lui provizorie şi ispășitoare, în învierea Lui în trup, în înălţarea Lui la dreapta Tatălui, şi întoarcerea Lui personală cu putere şi glorie. Noi credem că salvarea oamenilor pierduți şi păcătoşi este prin harul lui Dumnezeu prin credință şi sângele vărsat al Domnului Isus şi că regenerarea prin Duhul Sfânt este esențială. Noi credem în prezenta lucrare a Duhului Sfânt, care locuieşte într-un creştin, datorită acestui fapt creştinul poate trăi o viață evlavioasă. Noi credem în învierea atât a celor salvați cât şi a celor pierduți: cei ce sunt salvați vor învia spre viață şi cei ce sunt pierduți vor învia pentru judecată. Noi credem in unitatea spiritual a celor ce cred in Cristos.

În primăvara anului 1999 prima echipa a TPC Moldova a început să lucreze cu copii străzii pe străzile Chișinăului. Curând după aceea s-a deschis şi primul centru de zi pentru copii la risc. Un an mai târziu TPC Moldova a fost oficial înregistrată la guvernul republicii Moldova. Datorita unei bune colaborări cu ceea ce acum este TPC Europa de Est, lucrarea a reușit să crească şi încă câteva centre de zi au fost deschise în alte orașe din tară. În 2001 a început proiectul Evanghelizarea Tinerilor, cu accent pe motivare si suportul bisericilor pentru a înfiinţa cluburi pentru a atinge la tinerii necreștini din comunitățile lor. Acum în această lucrare sunt implicate aproximativ 40 de biserici. Lucrarea de rugăciune s-a început pentru a motiva in special tinerii să se concentreze asupra umblării lor cu Dumnezeu. În 2004 lucrarea cu copii la risc a fost preluată de biserici şi la moment sunt aproximativ 50 de biserici implicate în acest proiect, care lucrează cu copii la centrele de zi. În 2003 TPC Moldova a devenit oficial autorizată de TPC International.

Consiliul de Administrare

Ruslan Stânga

Președinte

Serghei Mihailov

Serghei
Aculov

Lucia
Hmelic

Iuri
Sîrtmaci

Administrația

Pupăzan Vitalie

Director Executiv

Clapaniuc Eugenia

Contabil Șef

Ungureanu Sara

Contabil

Copii la Risc

Borta Olga

Manager

Cozima Moisei

Coordonator regional, regiunea Sud

Pogor Pavel

Coordonator regional, regiunea Centru-Nord

Proiectul Casa Terebint

Banaru Larisa

Manager

Maevschi Ala

Pedagog Social

Dubceac Olga

Pedagog Social

Ungureanu Nătălița

Pedagog Social

Proiectul Vino și Vezi

Pavliuc Sergiu

Manager

Covaș Ina

Manager

Scutelnic Tatiana

Manager

Mîndru Anna

Asistent Social

Fărcaș Vasile

Șofer

Cușnirenco Raisa

Educator

Manole Liudmila

Kinetoterapeut

Ceban Anita

Meloterapeut

Ganța Maria

Pedagog

Tcacenco Zinaida

pEDAGOG

Rusu Cristina

Educator

Moroșan Maia

Asistent al educatorului

Mîndru Iulita

Bucătar

Malic Liudmila

Menajeră

Intervenție Urgentă - Refugiați

Scutelnic Andrian

Manager